Smartlog v3 » Der er sikkert nok en mening med alting » Eftertanke
Opret egen blog | Næste blog »

Der er sikkert nok en mening med alting

det er nemt at gøre det svært

Eftertanke

13. Oct 2007 23:12, San

Kærlighed – familie – venner – parforhold

 

Har ofte sagt at venner er familie man selv vælger.  Dermed mener jeg jo at vennerne vælger man ud fra menneskesyn, interesser og  ikke mindst de følelser man har for hinanden.
Familien er jo påtvunget og navnlig i den familie man gifter sig ind i, kan man risikere at skulle have tæt omgang med mennesker man måske slet ikke kan lide.  Man kan også være heldig og finde mennesker man frivilligt havde valgt som venner og så er der alle dem der ligger midt imellem. Som man ikke rigtig harmonerer med, men alligevel bliver  knyttet til gennem netop den fælles familie og de oplevelser det giver sammen.

 

Var selv bare 15 år da jeg lærte min kærestes familie at kende, så det er mange år vi har fulgtes nu. Der har bestemt været både gode og dårlige perioder og i kraft af, at min mand har en håndfuld brødre, har der været en del forskellige svigerinder gennem årene.
En enkelt har været med næsten lige så længe som jeg. Hun kom lidt sidelæns ind i familien, da hun flyttede ind hos mine svigerforældre fordi hendes kæreste stadig boede hjemme. Hun kom fra den anden ende af landet og medbragte resultatet at nogle ugers skoleforløb hvor hun og min svoger havde mødt hinanden – nemlig en lille spire i maven.

 

Min svigerfamilie har aldrig været og er stadig ikke de mest enkle og omgængelige mennesker. Så når jeg tænker tilbage og syntes det var svært, har det nok været tre gange så svært for hende.
Fra starten knyttede hun sig til mig. Vi var lige gamle, jeg havde kendt familien i 5 år og var i et stabilt forhold med et nyfødt barn. Alt det hun var på vej ind i.
Gennem årene har der været perioder hvor vi har haft god kontakt, perioder med dårlig kontakt og perioder uden kontakt. Hendes selvværd er lavt og det kommer ofte til udtryk i form af bedre videnhed og skarpe kommentarer. Konflikter på kryds og tværs i familien har også påvirket vores forhold.

 

Har så haft en periode på nogle år hvor vi egentlig havde fundet hinanden uden påvirkning af mænd, børn og svigerfamilie. For et års tids siden trak hun sig igen og jeg lod det glide ud.

 

Har så netop fået beskeden at hun flytter i morgen. 30 år efter at hun pludselig kom ind i familien er hun pludselig ude igen. Hendes mand – min svoger – min mands bror har gennem det sidste år datet en anden, først på nettet og siden IRL og nu vil han så skilles !
Denne knudemand som aldrig deltager i nogle sociale arrangementer, aldrig har været på ferie og sjældent gør andet end at grynte og snakke om sit lille firma – overraskelsen er til at tage og føle på.

 

Har gennem årene sagt farvel til en del svigerinder en del af dem med vedmod og ønsket om at holde kontakten. Det er dog aldrig blevet til noget.

 

Har kontaktet hende og ladet hende vide at jeg er her og gerne vil ses når hun er klar til det. 30 år med skidt og kanel, grin og gråd, fortrolige samtaler og skænderier – dem kan man ikke bare smide væk. Kan mærke indeni at vi vil være gode for hinanden uden svigerfamiliens indblanden.

 

Og så glæder jeg mig til at se hvilken mand der gemmer sig bag min svogers facade. En facade han måske har opbygget efter at have levet et helt liv sammen med en kvinde som han måske aldrig har elsket, men tilfældigvis løb på i en fremmed by og som alle forventede at han så giftede sig med ”på grund af omstændighederne”  -  stof til eftertanke – uhyggelig eftertanke.

Kommentarer

 1. Ralph Lauren Outlet
  31. Jan 2012 02:06
  1

  narkotika kan endorphiner fremkalde en tilstand af at være

 2. Herve Leger Outlet
  8. May 2012 07:35
  2

  Stephen's grisly slaying stands as one of the trial's de facto verdicts while also

 3. Michael Kors Outlet
  21. Jun 2012 03:06
  3

  Jeg har haft lidt en åbenbaring idag, jeg har nemlig været til møde i a-kassen

Tags

Arkiv

Relaterede