Smartlog v3 » Der er sikkert nok en mening med alting » Kærester
Opret egen blog | Næste blog »

Der er sikkert nok en mening med alting

det er nemt at gøre det svært

Kærester

19. Feb 2007 17:56, San

Kærester et begreb - et ord - et godt ord - positivt. Men hvad vil det sige, hvornår er man kærester.

Som jeg ser det er der ingen svar eller måske er der mange svar alt efter hvor gammel man er, hvem man er og hvad miljø man er i.

 

Børn elsker det ord. Elsker at have en kæreste. En børnehavekæreste. En skolekæreste. De elsker også når de voksne er kærester. Dejligt at fnise og grine når der kysses. Når de voksne bruger ordet venner, vil børn hellere være kærester.

 

Store børn og teenagere vil ikke altid vedgå sig en kæreste, slet ikke hvis det er onkel Poul eller tante Anna der er lidt for nysgerrige. Overfor veninderne vil pigerne gerne fortælle om kærester også selv om den der er genstand for kærligheden ikke altid ved noget om det. Drengene derimod er mere tilbageholdne. Når de bliver lidt ældre praler de som oftest mere end pigerne og der er prestige i at have en kæreste, helst en der er eftertragtet af kammeraterne, en der kan vises frem. Pigen fra 8. klasse med 5 kilos overvægt og fornuftige sko er ikke den øverste på listen. De lidt ældre piger vil også gerne vise kæresten frem. Han skal helst være ældre og uopnåelig for veninderne.

 

De unge - i min begrebsverden er det dem mellem 18-25 - trækker sig lidt, for nu begynder det at have en kæreste at betyde noget fast, noget med ansvar og navnlig drengene slår sig lidt i tøjret ved at få benævnelsen hæftet på. For hvad mener pigen lige, tænker hun allerede bryllup og børn.  Der er alligevel stadig stor prestige i at have en kæreste. Man er kærester fra første date og måske holder det kun et par uger, men så finder man bare en anden. For dem uden kæreste er lidt underlige. Der må være noget i vejen siden der ikke er nogen der vil have dem. Nogen finder den rigtige og har et stabilt, fast forhold i måneder, måske endda år. Og så gør det rigtig ondt når det går i stykker og det kan være svært at komme videre. Mange søger desperat hver weekend på diverse diskoteker, men det er jo sjældent her den stabile kæreste skal findes.

 

Voksne i langvarige forhold bruger også begrebet kærester. Jeg kan selv godt lide når folk bruger det. Har oplevet at når man fortæller om sin kæreste, kan andre spørge : jamen er du ikke gift. Jo da, men det udelukker forhåbentlig ikke, at man også er kærester. Voksne som lever med skiftende forhold eller mest alene, er sværere at greje. En del vil meget gerne have en kæreste og  bruger meget energi på at finde en. Måske navnlig kvinderne falder tilbage i ungdommens begrebs verden og føler man er kærester efter den første date. Hvor mændene er mere tilbageholdne og kalder det at "ses", hvis de dater den samme i en periode. Så har man ikke helt bundet sig og kan stadig se sig omkring.

 

Umiddelbart er det vel også lige meget hvad vi kalder vore relationer. Det vigtigste er at parterne der er involveret kender hinandens syn på forholdet. Brug og smid væk princippet gælder jo ikke kun vores forbruggoder, men også vore menneskelige relationer. Vi gider ikke for meget besvær, for meget der ikke umiddelbart fungerer, så ser vi os om efter noget bedre, noget der glider lettere. Mange opdager ikke, at det de havde faktisk var værd at reparere på, før de er videre i det næste forhold, som så bare har nogen andre skavanker, der kan give problemer.

Kommentarer

 1. Signe
  17. Sep 2007 23:05
  1

  Hm. Jeg ved ikke helt hvad jeg synes om det du har skrevet om "kærester", men ved nu heller ikke hvad jeg selv ville skrive. Jeg har lige fået min første kæreste nu, i en alder af 16 år. Jeg har altid følt det ret akavet alt der havde med kærestei og drenge at gøre.. Men nu tror jeg at jeg har "været klar" i et halvt års tid, og nu fandt vi "endelig" sammen, og er kærester.
  Det er selvfølgelig en dejlig følelse, men samtidig kan den også bekymre mig.

 2. vanessa
  23. Nov 2012 00:01
  2

  jeg elskr min kæeretste han er bare edn bedtse men jeg har svært ve dgat udtrykke mig for mien alle i verden on at jeg er biseksual og bøøsse vcbhjxk. jeg tænder ogs på ældre mænd omkring 96 alder

Links til dette indlæg

 1. http://www.google.dk/search?sourceid=navclient&aq=t&hl=da... ( 4. May 2007)
 2. http://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&... ( 4. May 2007)
 3. http://www.google.dk/search?q=fast+forhold&hl=da&start=30... ( 4. May 2007)
 4. http://www.google.dk/search?hl=da&q=k%C3%A6rester&meta= ( 4. May 2007)

Tags

Arkiv