Smartlog v3 » Der er sikkert nok en mening med alting » Kys er til deling - Øl er til halsen - Musik er til ørerne
Opret egen blog | Næste blog »

Der er sikkert nok en mening med alting

det er nemt at gøre det svært

Kys er til deling - Øl er til halsen - Musik er til ørerne

15. Jun 2007 18:04, San

Kys er til deling – Øl er til halsen - Musik er til ørerne

 

Dette skæve, skønne logo er kernen i de tre dages fest / arbejde jeg lige har deltaget i. Sidder her med trætheden sitrende i hvert eneste led og stilheden gør næsten ondt i ørerne.

 

Sidder og undrer mig over den mangfoldighed der er iblandt os mennesker. Så forskellige, så mange gangarter, så mange unikke mennesker, så mange forskellige smil, det tror jeg ikke man oplever andre steder end her hvor ca. 14.000 mennesker har deltaget i Danmarks største festival med- og for udviklingshæmmede og deres hjælpere.

 

Vi har sunget, grinet, danset, grædt, spist, drukket, tisset og sovet sammen.

Vi har været ude i døgnets 24 timer, med undtagelse af de 5-6 der blev tilbragt sovende under en teltdug. Vi oplevede sommeren fra alle sider. Den stegende hede, sommerregn, en ordentlig skylle, en iskold nat og en blæsende formiddag da teltene skulle pakkes sammen.

 

Jeg var i en flok på 28 dejlige mennesker, heraf 6 hjælpere. En broget skare, med forskellig funktionsniveau og forskellig tilgang til hvad dagene skulle indeholde. Men glæden, tolerancen og tålmodigheden var helt i top og alle havde nogle pragtfulde dage med kun små kontroverser og få sure miner.

For tålmodigheden skal vi have med. Selvom Sølund Festivallen kan prale af mere end 2000 frivillige praktiske hjælpere på pladsen – og en stor tak til dem – så er der kø ved toiletvognene og ved madboderne og ved drikkeboderne og ved musikscenerne – ligesom på alle andre festivaller. Forskellen hertil er, at brugerne kommer med hver deres funktionsnedsættelse og alt tager ekstra tid. Man flytter sig ikke lige i en fart, man har ikke lige fornemmelse for sin egen eller andres kroppe og kørestole og andre hjælpemidler fylder op over det hele. Der er bleer der skal skiftes og mad der skal blendes. Men alle ved at ”Ting ta`r tid.”

 

 

Når jeg gik rundt disse dage, kom jeg til at kigge på øjne. Jeg fik kigget ind i rigtig mange øjne – ikke alle 14.000 par, men jeg tror det var tæt på J  Og alle disse øjne udtrykte det samme, nemlig glæde – glæde ved at være til, ved at være her lige nu og glæde ved at være en del af så stort et fællesskab. Hvem der er bruger og hvem der er hjælper, er langt fra altid tydeligt. For her er alle lige og alle hjælper hinanden.

 

Og der blev delt mange kys ud – for når man er glad skal der kysses, på både kærester, venner og hjælpere. Det er tryghed.

 

Og der blev drukket mange øl – for det hører sig jo til og her, hvor alle er lige, kan man som gangbesværet tillade sig at blive beruset og endnu mere gangbesværet, for der er venner overalt, som er klar til at hjælp hvis man får brug for det. Det er tryghed.

 

Og der blev hørt meget musik –  kendte som ukendte kunstnere. Enkelte var med for første gang, men størstedelen er velkendte og elsket af publikum. Publikum kender musikerne som hvert år stiller op til foto, kram og autografskrivning indtil alle har fået hvad de ønsker.Dertil kommer alle de skønne brugerbands.  Det er tryghed.

 

For en musik elsker som mig, er det jo en svir at få lov til at deltage som en del af mit arbejde. Jeg elsker det fra a-z og nyder at være fælles med brugerne om disse oplevelser.

 

Højdepunktet for mig i år, var gudstjenesten som sluttede med Monique Gospel Session.

Ikke færre end 12 præster på et sted. Et kæmpetelt med højt til loftet i mere end en forstand. Her blivet grinet, råbt og klappet. Nadveren blev båret rundt og delt ud. Der blev sunget højt med mange forskellige stemmer og sluttet af med præster og deltagere sammen på dansegulvet til Moniques fantastiske stemme. En oplevelse der gav en klump i halsen og en glæde i hjertet samtidig med det stille grin over at Guds mangfoldighed vist ikke kommer tydligere til udtryk noget sted, end det gør til Sølund Festival i Skanderborg.

 

Tags

Arkiv