Smartlog v3 » Der er sikkert nok en mening med alting » Månesyge
Opret egen blog | Næste blog »

Der er sikkert nok en mening med alting

det er nemt at gøre det svært

Månesyge

29. Aug 2007 20:05, San

Månesyge

Månesyge, raskløshed, søvnløshed, irritation.

Begreber der rammer mig når der som i disse dage er fuldmåne. Kan ikke finde den indre ro og sover få timer i døgnet.

Månen har gennem tiderne betaget menneskene. Der er mange historier og myter knyttet til månen. Historier om, at der ved fuldmåne sker flere overfald, mord, fødsler og bliver udløst flere epeleptiske anfald, har ingen videnskabelig dokumentation eller forklaring

Sidste nat var den der igen, denne store, smukke, mystiske og lysende kugle på himlen. Mang års erfaring har lært mig at det er tidsspilde at forsøge at finde søvnen. Den raskløse energi skal kanaliseres ud. Der er ikke ro til at sidde ret længe af gangen. Traver rundt, lytter til dejlig musik. Tankerne farer hid og did. Forsøger at komme i kontakt med andre natteravne herinde, for at fordrive tiden med at udveksle ord - i nat dog uden held. En travetur i de nattestille gader. Stå stille og kigge på denne fasinerende ting på himmelen, som gør at jeg i flere dage kribler og krabler indeni. Natten går. Får et par timers søvn.

Skeptikere mener, at jeg og ligesindede ved der er fuldmåne og bilder os selv ind at så kan vi ikke sove !  Hmm måske og alligevel ikke.

Som sagt er der mange myter, gætterier og historier. Ved ikke hvad der sker, ved bare hvordan jeg har det. Behøver sådan set heller ingen forklaring andet end at der er mere mellem himmel og jord ................

Til alle ligesindede : Nyd natten - i morgen er der en måneomgang til vi er der igen.

Kommentarer

 1. Birthe Wognsen
  20. Jan 2008 02:00
  1

  månen sidder i nat, stor gul og drillende, iblandt er den gemt bag store mørke skyer. jeg ved den er er, jeg har set den "hønefuld, så kom ikke så sig, det ikke passer.
  Jeg kan ikke lide berusede, hverken mennesker eller månen, Begge gør mig trist, måske også lidt vred og irritabel. man kan ikke hjælp, de er begge uden for terapeutisk rækkevidde.
  Jeg kan ikke sove,max et par arfbrudte timer i nattensl løb. mens jeg står i køkkenets mørke med en franskbrødsklapper ( noget ska der jo ske ) ser jeg ud på månen, smuk er den, dejlih gul/orange står den der, og vil mig sikkert intet ondt, men----------
  årelang negativ konakt har ikke gjort det lettere at synes om den,. Når jeg bliver pave i rom, så skal den afskaffes, og så vil jeg sove i "hundredeår"

 2. ilse marianne strandbygård
  12. Dec 2008 19:34
  2

  Fuldmånen gør mig trist, stille, grublende, søvnløs, irritabel, og indesluttet.
  Ellers er jeg udadvendt, sjov, god humor, et livsstykke, men når der er fuldmåne, er jeg ikke mig selv. Kan også få migræne anfald.
  Jeg ved, der er mange andre, der har det som jeg, og jeg holder altså ikke øje med, hvornår der er fuldmåne, konstaterer bare, når jeg ligger søvnløs, med hovedpine, at : nå ja, nu er den der igen.!

 3. Eva Skovgaard
  9. Apr 2009 10:58
  3

  Jeg kender ikke til søvnløshed når der er fuld måne men jeg har det at jeg får store lyster til min mand det vil sige at jeg bare ikke kan få nok inden for sex område og det kan godt være meget belastende for os engang imellem.
  Jeg kan da godt forstå at andre har store problemer med fuld måne men når man ikke har prøvet andet end at sexlysten stiger så er det ikke nemt at snakke med om det

 4. kkk
  11. May 2009 14:10
  4

  jeg kan godt stille dine lyster når der er fuldmåne :) rng: 81 90 66 71

 5. Betina
  23. Sep 2010 15:50
  5

  Hej, jeg holder heller ikke øje med hvornår det er fuldmåne.
  I nat sov jeg kun 2. timer. Lå bare og vendte og drejede mig og håbede jeg ville falde i søvn. Når det så bliver morgen og jeg stadig ikke har sovet, er jeg fuldkommen levende indeni og rastløs. måtte tage hjem fra arbejde, kunne ikke koncentrere mig. Nu slog jeg så lige op om det har været fuldmåne og ganske rigtig. Det er dog ikke altid jeg er "månesyg" men rart at vide man ikke er den eneste.

 6. Betina O.
  24. Sep 2010 00:57
  6

  Jeg har altid haft mine tvivl om det der med "månesyge". Eksisterer det virkelig eller er det en myte. Men i løbet af de sidste på år har min egen krop efterhånden overbevist mig om at der nok er noget om snakken.
  Sidder nu her for 3. nat i træk ude af stand til at sove, på trods af at jeg faktisk er møg træt. Og lige præcis som dig har jeg også en voldsom kriblen og krablen i min krop. Jeg er ude af stand til at slappe af. Når jeg prøver at lægge mig vender og drejer jeg mig og arme og ben lever deres eget liv og spjætter uroligt. Endnu engang har jeg overgivet mig og er stået op igen. Før eller siden ved jeg den kommer igen, søvnen. Jeg ville ønske det var nu, zzzzzzz
  Rigtig god nat til jer derude

 7. kat
  20. Oct 2010 17:17
  7

  Hej

  I nat lå jeg også og kunne ikke sove, det er skræmmende at læse hvor mange af jeres kommentarer der passer på hvordan man har det når månen først finder sig tilstede på himmelen.
  Den samme følelse af kroppens lige pludselige ekstra energi, og restløshed, men alligevel er man træt.

 8. Peter
  22. Oct 2010 02:49
  8

  Har næsten det samme problem som de fleste af jer...
  Jeg har haft dette problem siden jeg fyldte 15...
  Kan overhovedet ikke finde søvn på nogen som helst måde mens der er fuldmåne.
  Selvom jeg nu ikke har sovet det mindste i 2 og nu på 3 døgn.. og er sindsyg træt, Kan jeg stadig ikke sove...
  Nogen der ved hvor længe den måne hænger ved, for den her gang??

  Venlig Hilsen Peter Jakobsen

 9. Emma & Sofie
  22. Nov 2010 13:57
  9

  Hej, vi er to piger der har været inde og læse her på siden om månesyge.
  Sofie: Når fuldmånen er der, føler jeg mig så ensom, græde færdig osv. Jeg ligger nogle gange bare og græder, indtil jeg kan falde i søvn, og det der er mest træls, er at jeg ikke ved hvad jeg græder over, det kommer bare når denne store, flotte og mystiske ting, hænger over mit vindu.
  Emma: Det er ikke hver gang der er fuldmåne at jeg ikke kan sove. Men hvis det springer over en gang, så bliver det bare endnu værre næste gang. Jeg føler mig enormt rastløs når jeg ligger og ikke kan sove. Og så begynder tankerne bare at spinne om alle de spørgsmål og ting jeg helst vil glemme.

  -Vi er rigtig "glade" for at høre, at andre også har det sådan.
  Der er vel ikke et tlf. nummer man kan ringe og snakke om det? Mvh. os.

 10. christian louboutin
  9. Dec 2010 03:48
  10

  *Din artikel er fremragende, er stor, jeg kan lide det!

 11. Replica Christian Louboutin Shoes
  23. Dec 2010 02:43
  11

  *Din artikel er fremragende, er stor, jeg kan lide det!

 12. Air Jordan Shoes
  8. Jan 2011 08:22
  12

  *Vores forhold til luften som forholdet mellem fisk og vand.

 13. Spisost
  19. May 2011 09:28
  13

  Hold dog op noget vrøvl! Og hvad med at slå stavekontrollen til.

 14. Ralph Lauren Outlet
  31. Jan 2012 02:14
  14

  narkotika kan endorphiner fremkalde en tilstand af at være

 15. Michael Kors Outlet
  21. Jun 2012 03:07
  15

  Jeg har haft lidt en åbenbaring idag, jeg har nemlig været til møde i a-kassen

Tags

Arkiv

Relaterede