Smartlog v3 » Der er sikkert nok en mening med alting » Musik, sommer og tak til ....
Opret egen blog | Næste blog »

Der er sikkert nok en mening med alting

det er nemt at gøre det svært

Musik, sommer og tak til ....

9. Sep 2007 01:17, San

Sommer minder  - for slut er den jo den sommer – alt for hurtigt og pludseligt, men når tankerne så går tilbage og man husker alle de glade timer – så ved man jo at den var der og pludselig banker den på døren igen og står der og byder sig til J

 

Denne sommer har jeg haft en uundværlig og trofast følgesvend som de følgende mange ord vil være en hyldest til. Det vil være koncentreret om de mange udendørs oplevelser sommeren har budt mig og min følgesvend.

 

Så ”vi” er primært mig og min følgesvend tilsat enkelte eller alle af mine unge mennesker.

 

I april kom sommeren kort på besøg og det bevirkede at jeg købte biletter til  Ebeltoft Folkfestival i maj. Tidligt for en udendørs event og da dagen kom drog vi af sted. Kulden var slem og blæsten bed skarpt på den åbne plads foran Fregatten Jylland. Hvad der burde have været en festlig og hyggelig familiefest blev i stedet en næsten mennesketom, bidende kold dag.

Med alle odds imod sig lykkedes det alligevel Rasmus Nøhr og Jeppe Tuxen at få folk ud af uldtæpperne og varme sig på Rasmus` skønne sange. Dejlige nye toner og ord fik vi også denne dag og det er dem vi husker og heldigvis vidste vi dengang ikke at dette maj vejr ville følge os sommeren igennem.

 

I juni blev et telt spændt ud over Rosenholm Festivallen, for ustabilt var det vejret. Lene Matthiesen og Gospelkor gav os varmen og fik selv den stiveste og mest tilbageholdne tilskuer op af stolen. Da Sko & Torp senere indtog scenen kom temperaturen på kogepunktet – nu var det sommer.

 

Senere på måneden var jeg så heldig at jeg sammen med min følgesvend deltog i Sølund handicap festival i forbindelse med mit arbejde. Tre dage i telt omgivet af dejlige mennesker og skøn musik – det er jo livet.

Skønne musikere jeg nåede at høre mere eller mindre af : Kim Larsen, Anne Linnet, Outlandish, Poul Krebs, Ivan Pedersen og Monique.

Alle gav os fantastiske koncerter, alligevel vil jeg fremhæve Monique som under og efter en Gospel gudstjeneste gjorde en forskel. Med sit nærvær, indføling og fantastiske stemme og skønhed blev hun en helt speciel oplevelse for dem der deltog i denne særlige gudstjeneste som foruden gospelkor havde deltagelse af ni præster.

 

Juli måned bød på Tall ship Race i Århus. En gigantisk event som satte byen på den anden ende. Var derinde midt i ugen og her var min følgesvend helt uundværlig. Big Fat Snake var en ny oplevelse for mig og de gav en kanon koncert.

Et par dage senere drog vi af sted igen til et maraton af en koncertoplevelse. At vi denne dag kunne fejre min ældste datters 30 års fødselsdag gjorde ikke oplevelsen mindre. Vi startede med en helt utrolig oplagt Poul Krebs med band. Mange Krebs koncerter har jeg oplevet men denne var så sprængfyldt med en energi som jeg ikke havde oplevet før.

Derefter – efter en del forvirring omkring indgange og sikkerhedstjek – gik Bryan Adams på scenen, eller det gjorde han netop ikke. Musikken startede, men manden udeblev. Så kunne vi se ham på storskærmen men stadig ikke på scenen. Folk blev urolige og vendte og drejede sig så godt det nu kunne lade sig gøre, når man står som sild i en tønde. Og der stod den lille/store mand. På en lille intermistisk scene og midt blandt de 20.000 publikummer gav han de første par numre og derefter gik han midt igennem mængden op på den store scene og gav en kanon koncert. En oplevelse af de helt store. Som for mit vedkommende kun bliver slået af Bruce Springsteen i Parken for nogle år  siden.

Aftenen sluttede med Thomas Helmig. Normalt ikke noget for mig. Men vi stod helt oppe foran og jeg må jo erkende at manden er en fantastisk entertainer og hans musik er der jo heller ikke noget i vejen med. Men har ikke tidligere gidet se ham. Men så tæt på scenen fornemmer man mandens selvironi og humor omkring sin egen sceneoptræden og det bløder bestemt mit indtryk op –selv om jeg ikke var meget for at indrømme det overfor de unge mennesker.

11 timer siden vi tog hjemmefra og nu skulle vi bare finde shuttelbussen og komme frem til vores bil. MEN ingen havde taget højde for forsinkelser, så den sidste bus var kørt og alle måtte gå ud til deres biler. Der var langt kl 2 om natten. Men så skøn en dag blev ikke ødelagt af sådan en bagatel.

 

Lars Lilholt på Mejlgård er en tradition og for mit vedkommende var det 13. gang. Altid en helt speciel sommeraften/nat og særlig speciel ved, at min følgesvend aldrig har været med i nogen af årene.

 

Dagen efter stod den på Københavner weekend, som faldt sammen med at Maria Key Band og Rasmus Nøhr med band spillede til fredags rock i Tivoli. Maria Key var en ny og anderledes oplevelse. Rasmus er efterhånden en gammel kending, koncerten i Tivoli var min 9.  J

Den gamle have, Szhirley på kor, Jonas Gülstorff som gæst  og de helt utrolig mange publikummer gav en ramme hvor de kendte sange og melodier fremstod endnu smukkere, dejligere og vildere end tidligere oplevet. Topprofessionelt og uforglemmeligt. At det så blev krydret med endnu flere nye melodier og ord er jo bare dejligt.

Derefter en skøn og afslappet weekend i den smukke by .

 

Sidst på måneden havde vi en dobbeltkoncert i de smukke omgivelser i Skovdalen i Ålborg. Først Michael Falch og Boat man Love som gav en gang forrygende rock med både nye og gamle numre, så Poul Krebs med band. Som altid en dejlig oplevelse, hvor samspillet mellem Poul Krebs og Per Chr. Frost er en stor del af oplevelsen.

To duetter mellem Michael og Poul, hvor af den ene var den smukke Michael Falch sang ”den eneste i verden” – det øjeblik var simpelthen stort !

 

Men ikke så stort som det var for min søn, da først Michael Falch sendte ham en hilsen fra scenen og Poul Krebs senere hoppede ned fra scenen kom hen og gav et kram og lod ham synge med….. Puh der var en ung mand der svævede. Det kommer der så af altid at stå på første række og give den fuld gas – så bliver man åbenbart genkendt. J

 

August bød på Randes ugen, jeg havde en del arbejde den uge, så min følgesvend og jeg nåede ikke så mange oplevelser som de unge mennesker.

Men Hush, Thomas Helmig, Christian Brøns og Poul Krebs fik jeg da fornøjelsen af – igen igen.

 

Skanderborg festival om søndagen. Her blev min følgesvend hjemme og for første gang i denne sommer kom der en sommerkjole frem – så herligt.

Så mange skønne navne og så lidt tid. Så vi valgte at holde os til de små scener og oplevede flere navne som var nye og spændende for os.

Rasmus Nøhr med band – igen og som altid turen værd. En fed fest med et meget feststemt publikum. Atter nye ord og melodier – så nu er ventetiden på et nyt album fra hans hånd næsten ikke til at holde ud.

DK Rocks med smukke, dygtige Anne i forgrunden gav også et brag af en koncert. Alt for få tilskuere, men svært når så nyt et navn går på samtidig med Kim Larsen på den store scene.

Men vi der var der fik en meget nærværende og unik oplevelse.

 

Igen formåede min søn at sætte sig selv i centrum. Da han har myspacet med Anne og skrevet han kom, havde hun en rose parat, som hun midt i en sang overrakte en meget rødmende ungersvend – og dedikerede en sang til ham for at være en interesseret og rigtig fan. Igen det der med altid at stå på første række. En lidt jaloux søster pjattede med at det bare var uretfærdigt at sådan noget aldrig skete for hende J

 

Boney M en oplevelse fra dengang det var før og som jeg vist stadig har på kasettebånd et sted.

 

Skanderborg blev den sidste udendørs musikoplevelse. Sommeren og vejret har været ret utilregneligt. Men jeg og min følgesvend har hjulpet hinanden igennem og haft nogle skønne oplevelser sammen.

 

Så en stor tak til min følgesvend gennem sommeren 2007 – tak til mit regntøj og mine gummistøvler –uden jer havde det ikke været det samme.

 

 

Kommentarer

 1. Ralph Lauren Outlet
  31. Jan 2012 02:13
  1

  narkotika kan endorphiner fremkalde en tilstand af at være

 2. Herve Leger Outlet
  8. May 2012 07:35
  2

  Stephen's grisly slaying stands as one of the trial's de facto verdicts while also

 3. Michael Kors Outlet
  21. Jun 2012 03:06
  3

  Jeg har haft lidt en åbenbaring idag, jeg har nemlig været til møde i a-kassen

Tags

Arkiv